Gastles bureau Halt, locatie Gerard Doustraat

Dat bureau Halt niet alleen straffen uitdeelt en jongeren de wijk in stuurt, met oranje hesje aan,  om Lisse schoner te maken, ontdekten de kinderen uit groep 7 op dinsdag 22 april.

Deze dag hadden zij een voorlichting van een aantal medewerkers van Bureau Halt. Hierin vertelden zij dat bureau Halt niet alleen taakstraffen uitdeelt maar nog veel meer doet aan voorlichting om ervoor te zorgen dat jongeren niet de fout in gaan.

De les die zij vandaag kwamen geven ging over groepsdruk en hoe kinderen hiermee om kunnen gaan. Na een aanvankelijk rustige start werd het al snel een hele leuke, intensieve en vooral zeer actieve les. Groep 7 werd door allerlei stellingen, oefeningen en pittige vragen stevig uitgedaagd om het begrip groepsdruk eens goed te doorgronden.
Dat zij tijdens de weerbaarheidstrainingen van de afgelopen periode al met dit onderwerp hadden geoefend was goed te merken. De medewerkers van bureau Halt waren blij verrast dat groep 7 al zo goed op de hoogte was van het begrip groepsdruk en  de mogelijke gevolgen. De inzet en betrokkenheid bij dit onderwerp was zo groot dat we nog wel een uur langer hadden kunnen doorgaan maar helaas moest Halt alweer door naar de volgende groep. Al met al een hele leuke en zeer geslaagde ochtend

Laatste berichten

Contact

Daltonschool De Tweemaster

Nassaupark 80
2161 KL Lisse
Telefoon: 0252-410304

Gerard Doustraat 50
2162 CP Lisse
Telefoon: 0252-412955

E-mail: info@tweemasterlisse.nl