Dodenherdenking

Dit jaar zijn de leerlingen van groep 7 van de Tweemaster, door het 4 mei comité gevraagd om gedichten voor te dragen tijdens de dodenherdenking. 

Om 14.00 uur werden wij op het gemeentehuis ontvangen door de Burgemeester, Jose Beijk en Ed Olivier van het 4 mei comité. De leerlingen mochten voor deze gelegenheid plaatsnemen in de raadzaal achter een echte vergaderplek.
Ed Olivier vertelde over het boek dat hij heeft geschreven: Wat toch een tijd. Het boek gaat specifiek over de oorlogsslachtoffers in Lisse.
Erwin de Mooy, medeauteur van het boek ‘Broken Wings’ en initiatiefnemer van het B-17 bommenwerper monument in Lisse,  heeft een presentatie gegeven over het neergestorte vliegtuig en de piloten die daarin zaten. Hij had zelfs nog stukjes van het echte wrakstuk bij zich wat we mochten bekijken.
Na de presentatie mochten we allemaal in de bus stappen en hebben we graven van oorlogsslachtoffers bezocht op de begraafplaats Duinhof, het B-17 monument, HH Engelbewaarderkerk en bij de St Agathakerk. Bij elk graf is er een gedicht voorgelezen door onze kinderen en bij het B-17 monument zijn er ook nog gedichten voorgelezen door leerlingen van de Klarinet omdat zij dit monument als school hebben geadopteerd.

Om 19.30 hebben we allen verzameld voor de daadwerkelijke herdenking. In een stille tocht liepen we allemaal naar het herdenkingsmonument. Dominique en Levi hebben hier hun gedicht voorgedragen voor de aanwezige inwoners van Lisse. Roef en Faye hebben namens allen kinderen een bloemstuk neergelegd.  

Het 4 mei comité is blij dat er zoveel kinderen bereid waren om hun een dagje van hun vakantie op te offeren om deze dag bij te wonen.
Dus wil ik onze kanjers: Faye, Robin, Veere, Madelief, Phileine, Levi, Rowan, Dominique, Liv, Roef en Tijn bedanken voor hun aanwezigheid en inzet van deze dag. 

Alle foto’s van deze dag zijn vastgelegd door Blik op Lisse. Op de site: blikoplisse.nl kunt u de foto’s van deze mooie dag zien. 

Laatste berichten

Contact

Daltonschool De Tweemaster

Nassaupark 80
2161 KL Lisse
Telefoon: 0252-410304

Gerard Doustraat 50
2162 CP Lisse
Telefoon: 0252-412955

E-mail: info@tweemasterlisse.nl