School op Seef

School op Seef

De verkeerscommissie bestaat momenteel uit:
 7 personen, waaronder 2 leerkrachten en 5 ouders (voor beide lokaties).
Leerkrachten:
Andrea Oolbekkink (GD)
Monique Smits (GD)
Tineke de Haas (NP)
Ouders:
Petra Kortekaas (NP)
Geke van den Berg (NP)
Marjolein van Riet (NP)

Wij organiseren onder andere de praktische verkeerslessen voor de groepen 1 t/m 7.
Al deze lessen vinden plaats op onze eigen schoolpleinen of in het geval van de lokatie Nassaupark ook op het schoolplein van de Willibrord.
We zetten per les 3 onderdelen uit. Allen met als doel dat de kinderen alerter en behendiger worden in het verkeer en (wanneer zij een fietsles hebben) controle leren krijgen over hun fiets, daar waar dat nog niet zo is.
Groep 1 en 2 hebben jaarlijks 2 lessen, een looples en een fietsles.
Voor de groepen 3 t/m 6 streven we  jaarlijks naar 2 fietslessen.
Groep 7 heeft 1 les met daarin de fietskeuring voor het verkeersexamen.
Vanaf  schooljaar 2013/2014 willen we jaarlijks voor groep 8 de “dode hoekles” invoeren.

Wij kunnen dat natuurlijk allemaal niet alleen en doen dan ook een beroep op ouders om te helpen met de lessen. Gelukkig zijn er meestal genoeg ouders om de lessen te kunnen realiseren.

We werken volgens de methodes veilig op weg en verkeerskunsten. De kinderen krijgen in de klas de theoretische lessen van de leerkracht.

Uiteraard is het ook belangrijk om als ouders uw kind mee te nemen in het verkeer en met ze te oefenen. Alleen door het te doen leren ze het, maar ze hebben wel de juiste handvatten nodig.

Verder organiseren wij jaarlijks de “op voeten en fietsenweek”. Dit is naar een initiatief van VVN. Zij organiseren jaarlijks een “op voeten en fietsendag”.
Wij proberen in die week de ouders er extra alert op te maken dat het verstandig is kinderen deel te laten nemen in het verkeer. En bovendien is het gezond om te komen lopen of fietsen (of steppen, of skateboarden, huppelen, enz) in plaats van in de auto zitten.
De kinderen weten het inmiddels en zijn meest erg enthousiast. Er valt namelijk ook een prijs mee te verdienen voor de klas!
De klas die procentueel de meeste stickers binnenhaalt op de stickerkaarten wint de wisselbeker en iets leuks voor de klas. 

Contact

Daltonschool
De Tweemaster

Nassaupark 80
2161 KL Lisse
T: 0252-410304

Gerard Doustraat 50
2162 CP Lisse
T: 0252-412955

E: info@tweemasterlisse.nl